Lofoten har selvsagt mange ulike arbeidsplasser, og kulturlivet og idrettslivet er også aktivt. Selvsagt er dette et langt mindre samfunn enn for eksempel Oslo eller Bergen, men samtidig er det et samfunn der folk holder sammen og tar vare på hverandre. Innflyttere trenger kanskje å venne seg til et par ting, spesielt mørketiden, men Lofoten har så mye vakkert å by på, at det kan være veldig spennende å flytte dit.

Arbeidsmuligheter i Lofoten

Fiske har tradisjonelt vært områdets viktigste inntektskilde og største arbeidsplass. Herfra har folk fisket med små og store båter, og det er fortsatt mange aktive fiskere i regionen. Ettersom fiske har vært så viktig, og området er kjent som et rikt fiskeområde, har fiskere reist langveisfra for å komme til Lofoten. Før var båtene små, og fiskerne trengte et sted å overnatte. Derfor har området mange rorbuer som ble brukt av tilreisende fiskere. Disse er en viktig del av landskapet, men de er også viktige for turistnæringen. I dag bor fiskerne stort sett på båtene. Dermed har mange rorbuer blitt omgjort til overnattingssteder.

Turisme har blitt like viktig for Lofoten som fiske, og det er dermed mange som jobber innen reiselivet. Noen jobber som guide, andre jobber med utleie eller driver spisesteder. Atter andre leier ut båter, kajakker, sykler og andre ting turistene trenger.

I bysentrene er det selvsagt også mange andre jobbmuligheter, som i enhver by i Norge. Her finner du alt fra skoler og butikker til spisesteder og ulike kontorer. Det største tettstedet i Lofoten er Svolvær, med over 4600 innbyggere. Deretter følger Leknes, som har hatt størst befolkningsvekst på 2000-tallet. De tre neste tettstedene på listen, rangert etter innbyggertall, er Kabelvåg, Gravdal og Stamsund.

Jobb over nettet

I dag er det også veldig enkelt å jobbe online, og dette gir deg enda flere muligheter til å jobbe i Lofoten. Når du er på nettet, har du også tilgang til mange av de samme mulighetene som i Oslo. Du kan handle i nettbutikker, spille online casinospill https://unibetbonus.com/no/ og ha kontakt med venner og familie via sosiale nettsider. Jobbmulighetene online er mange og varierte. Noen lever av å blogge eller skrive artikler, andre kan gjøre kontorjobben hjemmefra. Jobber du online, spiller det jo ingen rolle hvor i verden du gjør denne jobben, så her kan du ta med deg jobben uansett hvor du er.

Lei ut privat

Privat utleie er også en måte å tjene penger i Lofoten. Meningene om privat utleie er delte. Noen mener det er en trussel mot hoteller og andre aktører innen reiselivet, men samtidig kan det være mangel på overnattingssteder i høysesongen, og da kan privat utleie være en god løsning for enkelte turister. Turister er dessuten forskjellige. Noen ønsker å bo mer som lokalbefolkningen, og da leter de gjerne etter private rom de kan leie. Hvis du skal leie ut et rom til turister, må du selvsagt være glad i folk, og være åpne for å møte ukjente, men dette kan være en fin inntektskilde i tillegg til den vanlige jobben din.